Translate

tirsdag 26. juli 2011

TRISTE DAGER VED TYRIFJORDEN
Det har vært tungt siste uka. Terrorhandlingene i Oslo og på Utøya har sjokkert og lammet mange i inn og utland. Det er fryktelig å tenke på alle som er rammet, og de siste dagene har gått med til å følge nyhetene på tv og internett. Det er så mange triste historier, og det har blitt mange tårer hver eneste dag.
Jeg føler med alle som har mistet noen i sin nærhet, og jeg tenker mye på alle de som var på øya fanget i en felle, og sto midt i en situasjon som var verre enn den verste skrekkfilm. Den tiden som gikk før de ble reddet må ha fortonet seg som en evighet.

Vi bor på andre siden av Tyrifjorden, men vi kan såvidt se Utøya fra stuevinduet vårt.
Vi hørte ikke skuddene på fredagskvelden, men vi så lysene fra helikoptrene som sirklet over øya.

Tyrifjorden har vært mørk og dyster helt siden fredag. Det har regnet og blåst, og fjorden har vært svart. Jeg har våknet om natta, hørt regnet og tenkt at nå er det et fryktelig vær der ute.
Så har jeg tenkt at det er ingen der nå lenger. Marerittet er over.

Jeg har lagt til et bilde av Tyrifjorden som jeg har tatt i dag.
Det viser Tyrifjorden fra en bedre side: stille, blå og vakker.
Jeg håper at de som overlevde det fryktelige marerittet på Utøya, kommer tilbake dit. Jeg håper at ungdommene i AUF i framtiden skal glede seg over alt det vi forbinder med fjorden vår og som vi er så glad i: sol og sommer, båtliv, bading, vennskap, trygghet og glede.
Gode sommerminner verdt å ta vare på.


The last days have been terrible for lots of people in Norway. This massacre scared and shocked all of us, and it is dreadful to think about all the people that lost their children, friends and family members. I am living on the other side of Tyrifjord, and we can see the island from our home. We could see the helicopters circling over the island that evening.

I have followed the news every day, and I have read all the sad stories. I have cried for all of them every day.
I am thinking of all the people who have lost friends and family. I also think about the people, many of them where only kids, beeing in this situation worse than the most unbelievable horror story.

The fjord has been dark and scaring since Friday evening. Raining and blowing.
Today I took a picture of Utøya.
You can see the island on the right side, on left side is Geitøya.
Today the sun is shining, the fjord is calm, blue and quiet.

I hope the survivers from this nightmare are able to come back. I hope the members of AUF can feel joy and happiness when they are back on Utøya in the future. I wish they can be happy again to be by this fjord that we love so much. Summer by Tyrifjord is meant to be sunshine, boats, swimming, friendship, safety and happiness.
Good memories to keep in the hearts.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar